FQ3P3547.JPG (332 KB)
Košarkaški klub Leotar je nedavno dobio novog predsjednika, ali i veliko pojačanje za novu sezonu, sa ciljem da okupe ekipu isključivo od Trebinjaca, što ih čini jedinim klubom na našim prostorima sa takvom igračkom postavom.

Naime za novog predsjednika izabran je Milutin Mastilović, koji je naslijedio Miodraga Batinića, a koji će ostati u Upravnom odboru.

Milutin Mastilović, predjesnik KK ,,Leotar” istakao je za Trebinje Danas da su donijeli odluku za sezonu 2023/2024 da organizaciono, rezultatski i igrački podignu ljestvicu ovog kluba.

,,Imenovan je novi sportski direktor Vladimir  Aleksić, on je prvotimac i djete Leotara. To je čovjek, koji je najljepše godine proveo u Leotaru i koji dobro poznaje Premier ligu BIH”, rekao je Mastilović.

Jedan od ciljeva kluba, jeste da oforme ekipu od Trebinjaca. Ljubitelje košarke obradovala je vijest da se Božo Đurasović opet vratio u  naš grad i postao novi košarkaš Leotara.

Bozo djurasovic.jpg (241 KB)

Hercegovački klub je tako nastavio da okuplja svoje bivše igrače jer su već uspjeli da vrate plejmejkera Marka Rikala, te krilnog centra Stefana Glogovca.

,,Odgovorno tvrdim da niti jedan grad u BIH ne može da organizuje svoje domaće igrače. Preduslov da se to tako napravi jeste dugogodišnja saradnja, kontinuitet rada i sa mladjih selekcijama i sa trenerima i igračima, kako bi  se postigao odličan rezultat sa domaćim igračima”, objasnio je predsjednik kluba, komentarišući povratak domaćih igrača, te je dodao da osim košarkarških vještina, ovi igrači će ostaviti srce na terenu jer igraju za klub u gradu gdje su rodjeni.

KK ,,Leotar” akcenat stavlja i  na mladje selekcije, te tako oko 150 djece trenira u ovom klubu. 

,, Od 1. septembra tekuće godine krenućemo sa upisom nove djece, tako da već početkom sledeće godine očekujemo da će preko 200 djece trenirati u našem klubu. Djeci se moramo posvetiti jer su ona naša budućnost. Tako smo organizovali i kamp Ušće 2023., gdje boravi oko 70-oro djece u dvije grupe a učestvovali smo i na Preobraženskom turniru” poručio je Mastilović.

Veliki broj djece koja trenira, a mali broj sportskih kapaciteta za treniranje, izrodilo je ideju da se napravi nova sportska dvorana.

,,Želja nam je da se u narednom periodu izgradi jedna nova i funkcionalnija dvorana. To je velika investicija od preko 15 miliona maraka. Mi smo uputili inicijativu  Gradu Trebinju, te će gradska uprava u narednom periodu razmotriti taj prijedlog” istakao je predsjednik KK ,,Leotar”.

Sve promjenje u klubu dešavaju se sa ciljem da se KK Leotar vine u sam vrh BiH košarke, da tribine budu pune navijača, te da škola koškarke iznjedri sutra dobre ljude ali i sportiste, koji će igrati  za košarkaški klub u svom gradu.