Milan Knežević -
Jedan od lidera Demokratskog fronta u Crnoj Gori Milan Knežević čestitao je Miloradu Dodiku izbor za predsjednika Republike Srpske, izrazivši uvjerenje da će na toj odgovornoj funkciji dati puni doprinos očuvanju i daljem napretku Srpske.

- Očekujem da i nadalje jačamo veze Republike Srpske i BiH sa Crnom Gorom, s obzirom na to da je dijelimo zajednički životni prostor, istoriju, kulturu i tradiciju, ali i spremnost da rješavamo zajedničke probleme - istakao je Knežević u čestitki.

On je ocijenio da složeni geopolitički procesi neminovno upućuju na zajedništvo.

- Povodom izbora za predsjednika Republike Srpske, upućujem Vam najsrdačnije čestitke, uvjeren da ćete na toj odgovornoj funkciji dati svoj puni doprinos očuvanju i daljem prosperitetu Republike Srpske - naveo je Knežević, koji je i predsjednik Demokratske narodne partije Crne Gore.

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik osvojio je 300.180 ili 47,06 odsto glasova na opštim izborima 2. oktobra, a kandidat PDP-a Jelena Trivić 273.245 ili 42,48 odsto glasova, objavila je Centralna izborna komisija BiH utvrđene rezultate.