Milan Knežević -
Demokratski front glasaće za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore ukoliko nema dogovora unutar parlamentarne većine, rekao je predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević.

Knežević, koji je jedan od lidera DF-a, rekao je da je ironija to što je potpredsjednik DNP-a Dragan Bojović najavio mogućnost podnošenja inicijative Skupštini da ta partija formira manjinsku Vladu.

- Vjerujemo da bi bilo neophodno da se prekine sukob na relaciji /premijer Zdravko/Krivokapić - /potpredsjednik Vlade Dritan/ Abazović, kao i između ostalih predstavnika parlamentarne većine, te da se razgovorom pokuša doći do rješenja - rekao je Knežević.

Knežević je potvrdio da će DF glasati za smjenu Abazovića, ali isto tako i za skraćenje mandata Skupštini, ukoliko nema dogovora unutar parlamentarne većine, prenosi portal RTCG.

- Smatramo da skraćenje mandata Skupštini i određivanje datuma prijevremenih parlamentarnih izbora podrazumijeva formiranje tehničke vlade koja bi trebalo da ih sprovede - rekao je Knežević.

On je istakao da su sukob među vladajućom većinom inicirali oni koji žele da sačuvaju fotelje.