Jedan od lidera DF-a, Milan Knežević, kazao je da Montenegro i Crna Gora nemaju nikakvih dodirnih tačaka, niti mogu da se pomiješaju ni u jednom danu, datumu, satu.

„Otkad smo promijenili ime Crne Gore u Montenegro, pohapsili ikone iz doba Nemanjića, Balšića, Crnojevića i Petrovića, krenuli u progon Isusa Hrista, na silu željeli da stavimo hiruške maske NKT-a i Milutina Simovića Svetom Vasiliju i Svetom Petru Cetinjskom, smatram da ova parlamentarna većina treba da proslavlja 12. jul, 1941. godine, kada je ona izdajnička svita skandirala „Viva Duče““, kazao je Knežević i dodao kako bi takođe trebalo slaviti 25. januar 1916. godine, kada je potpisana kapitulacija i kada su time, kako je naveo, „pristali da izbrišu ime Crne Gore“.

„A sada kukate za 1918. godinom“, rekao je Knežević, dodavši da Montenegro i Crna Gora nemaju nikakvih dodirnih tačaka, niti mogu da se pomiješaju ni u jednom danu, datumu, satu.

„Mi smo zbog toga nemjerljivo srećni, jer ne bismo željeli da sa vama dijelimo nijedan dio istorije koji falsifikujete, nijedan dio kulturnog naslijeđa koje želite da nam otmete, nijedan dio onoga što je predstavljala istinska, Njegoševa Crna Gora“, poručio je Knežević.

On je dodao da je ekskluzivni zastupnik Montenegra u Srbiji, Čeda Jovanović, koji je postao parametar i paradigma politike koju zastupa parlament Crne Gore.

Osvrnuo se i na Mila Đukanovića, koji je juče boravio u Briselu, a poznato je da je Belgija na zbranjenom spisku zemalja, gdje se ne smije putovati, zbog opasnosti od koronavirusa.

”Hoćete li staviti Mila u karantin kao sve ljude koji dolaze iz Srbije”, pitao je Knežević.