Milan Knežević -
Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević rekao je za RTS da je jasno da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ne želi mirnu tranziciju vlasti.

Strasti se u Crnoj Gori ni poslije formiranja Vlade ne stišavaju. Nakon što je predsjednik Milo Đukanović, pozivajući se na Ustav, odbio da potpiše izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti i još na desetine propisa, koje je usvojio crnogorski parlament, predstavnici nove Vlade prijete mu smjenom.

Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta rekao je za RTS da Crna Gora nije ni izlazila iz krize, i da je nakon 30. avgusta bilo jasno da crnogorski predsjednik ne želi mirnu tranziciju vlasti i da će pokušati na novom ideološkom konceptu, navodno odbrane nezavisnosti Crne Gore da podriju novoforniranu vlast i novoformiranu parlamentarnu većinu.

Prema njegovim riječima, sve nakon 28. decembra je klasičan narativ da se vrši opstrukcija u narednom periodu.

- Državna izborna komisija nije željela da verifikuje mandat poslaniku URE i to je prvi put da DIK nije željela da verifikuje mandat. Nas očekuje veliki posao i izazovi ukoliko ne budemo spremni da se odupremo izazovima - rekao je Knežević.

- Imamo 40 sudija koji su stekli pravo da odu u penziju, preko 15 tužilaca su stekli pravo za penziju i pokušavaju da opstruiraju tranziciju - kaže jedna od lidera DF.

Ističe da je neophodan set zakona iz oblasti pravosuđa kako bi se razriješila kriza u pravosuđu.

- Vjerujem da je Đukanović dovoljno pametan da drugi put potpiše sporni zakon o slobodi vjeroispovijesti i na testu je i država i Đukanović - rekao je Knežević.