Miodrag Daka Davidović u žižu javnosti dospio je poslije antibirokratske revolucije u Crnoj Gori 1989. godine, do kada je radio kao finansijski rukovodilac u željezari „Boris Kidrič“ u Nikšiću.daka-davidovic.jpg

Poslije pobjede jedinstvene DPS na prvim višestranačkim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, Davidović, koji je bio i član redakcije lista Univerzitetska riječ, koji je izlazio na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, zajedno sa sada pokojnim Pavlom Bulatovićem i počivšim Momirom Bulatovićem, prvim neposredno izabranim predsjednikom Crne Gore, imenovan je za načelnika Centra bezbjednosti Nikšić. Bilo je to vrijeme neposredno pred izbijanje građanskog rata u tadašnjoj SFRJ.

Davidović, kum Momira Bulatovića, bio je ministar trgovine u Vladi SAO Hercegovina, a poslije raskola, u nekada jedinstvenom DPS-u,  bio je uhapšen od strane Đukanovićevog režima.

Potom se otisnuo u sfere biznisa i postao veliki dobrotvor SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske. Izgradio je hram Svetog Save na Goliji kod Nikšića.

Vlasnik je preduzeća „Neksan“ koje se bavilo proizvodnjom vina i alkoholnh pića, ali i visokogradnjom.

Nezvanično je slovio za finansijera Demokratskog fronta, a jedno vrijeme je bio i vlasnik željezare u Nikšiću, koja je poslovala profitabilno i za crnogorske prilike sa visokim platama zaposlenh.

Iz posla je istisnut pod ''čudnim okolnostima''.

Podsjetimo, biznismen Miodrag Daka Davidović ranjen je sinoć u hotelu "Kraun plaza" u Beogradu.

Na njega je pucano iz snajpera, a nedugo nakon pucnjave na parkingu u Ulici Omladinskih brigada zapaljen je automobil marke "reno megan". Prilikom gašenja požara, u vozilu je pronađena i puška.Bio je u društvu vladike Budimljansko-nikšićkog Joanikija.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nalazio se u hotelu u Beogradu u kojem je sinoć pucano na crnogorskog biznismena Miodraga Daku Davidovića, ali nije bio u neposrednoj blizini i u direktnoj opasnosti.