Kinez koji je pobjegao iz Okružnog zatvora u Trebinju lociran je juče na području trebinjskog sela Lastva, ali je uspio da umakne. Uočili su ga zatvorski policajci koji su na terenu, ali je bjegunac umakao u brdo.

O tome kako ko je zakazao u ovom slučaju, za ATV je govorio Pero Dunjić, pomoćnik ministra pravde Republike Srpske za izvršenje krivičnih i prekršajnih sankcija.

“U ovom slučaju zakazala je kazneno-popravna ustanova, KPZ u Trebinju, služba obezbjeđenja. Kazneno-popravne ustanove su posebne ustanove u sastavu i pod neposrednim nadzorom Ministarstva pravde Srpske, KP ustanovama rukovode direktori koji su za svoj rad direktno odgovorni ministru pravde.

Da ne bi prejudicirali stvari, čekamo zvanični inspekcijski nadzor, odnosno izvještaj koji će biti danas ili sutra. Odgovoran je rukovodilac kazneno-popravne ustanove i služba obezbjeđenja. Ta služba viši vanjsko i unutrašnje obezbjeđenje ustanove i stara se o redu i kontroliše sva kretanja pritvorenih i osuđenih lica”, rekao je Dunjić za ATV.

On je još jednom apelovao na građane da, ako uoče lice, odmah jave policiji.

“Dobro bi bilo da građani koji uoče sumnjivo lice odmah jave policiji. Dešava se da je on bio na par mjesta, i da ga ljudi nisu adekvatno prijavili”, kaže Dunjić.