naslov.jpg

Najboljim sportistima u prošloj godini danas su na svečanoj manifestaciji Izbor sportiste godine u Parohijskom domu proglašeni kik-bokser Milan Babić i odbojkašica Dejana Tovarišić.

Milan Babić je u 2022.godini osvojio prvo mjesto na Prvenstvu Balkana i peto na Svjetskom prvenstvu u Antaliji u lou-kiku. Nagradu najboljeg sportiste grada dobija drugu godinu zaredom jer u svojoj karijeri je 10 puta bio prvak RS, 8 puta zaredom seniorski šampion BiH, 3 puta seniorski prvak Balkana, kao i vicešampion Svjestkog kup-a i profesionalni prvak Evrope u K-1.

milan.jpg

Dejana Tovarišić je od 2006.godine član ŽOK Gacko, sa kojim je više puta bila vicešampion BiH, a 5-6 puta bila je i član senorske reprezentacije BiH. ŽOK „Gacko“ koji je trenutno na vrhu premijerligaške tabele je izabran za najbolji sportski klub jer je imao najbolji takmičarski ekipni rezultat.

dejana.jpg

Najbolji mladi sportista za prošlu godinu je kik-bokser Matej Mučibabić koji je zabilježio treće mjesto na Svjestkom prvenstvu za mlađe juniore, na Balkanskom Kupu je bio prvi u K-1, dok je u ful-kontaktu osvojio Prvenstvo BiH.

Među 5 nominovanih za najboljeg trenera proglašen je osnivač i trener KBK „Tigar“ Veselin Đuričić.

Načelnik opštine Gacko Odnjen Milinković je čestitao nagrađenima i zahvalio im se što na najljepši način predstavljaju svoju opštinu.

Najperspektivniji sportisti opštine Gacko za 2022.godinu su: Filip Slijepčević (FK „Mladost“), Luka Janjić (OKK „Gacko“), Marko Okiljević (OK Gacko), Simonida Gajić (Džudo klub „Gacko“), Mirjana Mastilović (KBK Tigar), Čedomir Košutić (ŠK „Mladost),Ivana Mirić (SK „Mladost) i Marija Koprivica (ŽOK Gacko).

Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Opštine Gacko i u organizaciji Kulturno-sportskog centra Gacko.