Čini se da je najopasnije zanimanje biti vođa navijača.Posljednji ubijeni vođa Partizanovih navijača Ljubomir Marković Kića u navijačkim krugovima bio je - veoma cijenjen, o čemu svjedoče brojne čitulje.vodje-navijaci.jpg

Ali ko su vođe navijača u Srbiji, i zašto tako često završavaju izrešetani na ulici?

Samo jedno u nizu... Tako bi se moglo opisati ubistvo Ljubomira Markovića Kiće, posljednjeg ubijenog vođe navijača Partizana. Od kada je izašao iz zatvora Marković nije htio da se priključi nijednoj navijačkoj frakciji koje su formirale druge vođe. Priča se da je htio da formira svoju navijačku grupu, u čemu je imao podršku i drugih bitnih ljudi na južnoj tribini.“Ko kontroliše tribinu on kontroliše i druge kriminalne poslove kao što je trgovina narkoticima, kao što je obezbeđenje mnogih klubova, bili smo svedoci ne tako davno obračuna ko će kontrolisati noćne klubove po Beogradu”, kaže novinar Vuk Z. Cvijić.

Prije Markovića, u Beogradu su ubijene još neke vođe navijača. 2015 u Rakovici je ubijen Aleksandar Joksić Joksa, vođa grupe Jang bojs. Godinu dana kasnije u Železniku je ubijen Alen Kostić Kubi, vođa Zabranjenih.

Tako je na južnoj tribini formirana navijačka grupa Janjičari, koja je i naziv dobila jer se sastoji uglavnom od bivših navijača drugih klubova. Vođa ove navijačke grupe takođe je ubijen.

Kao motiv ubistva Aleksandra Stankovića, Saleta Mutavog, kako su ga zvali, u javnosti se navodio sukob oko trgovine kokainom. Navodno je u tim poslovima Stanković došao u sukob s pripadnicima Škaljarskog kriminalnog klana, koji važe za najveće prodavce kokaina na ovim prostorima.