Fabrika za potrošni medicinski materijal trebalo bi uskoro da bude izgrađena u Industrijskoj zoni Volujac, kod Trebinja.


Odbornici parlamenta već su dali zeleno svjetlo o prodaji 12.000 metara kvadratnih gradskog građevinskog zemljišta na području ove industrijske zone, gdje bi se fabrika gradila.
U pitanju je proizvodnja urinara i mokraćnih kesa, a realizovaće je Udruženje osoba sa invaliditetom BiH koje je obezbijedilo licencu i investiciono-tehničku dokumentaciju za ovu proizvodnju.
Oni takođe planiraju osnovati kompaniju za profesionalnu rehabilitaciju koja će u tom pogonu zaposliti 230 osoba sa invaliditetom i drugih građana.

U pismu namjere, koje su prihvatili trebinjski odbornici, navodi se da će projekat biti realizovan do kraja naredne godine.
Dodaje se da je u svrhu gradnje ovih i svih narednih proizvodnih kapaciteta izmijenjena i odluka o uređenju prostora i građevinskom zemljištu, prema kojoj je renta za gradnju proizvodnih objekata u poslovnoj i industrijskoj zoni umanjena za 99 odsto.
N.N.