srednjoskolski centar trebinje.jpg (297 KB)

U dvije trebinjske srednje stručne škole i u narednoj školskoj godini planirana su nova zanimanja u četvorogodišnjem obrazovanju, saznaje RT u ovim obrazovnim ustanovama.

Svršeni osnovci u Centru srednjih škola imaće priliku da se upišu u smjer ugostiteljski tehničar, dok će u Tehničkoj školi po prvi put biti odjeljenje arhitektonskih tehničara.

Pored novog zanimanja, u Centru srednjih škola planirano je da se u narednu školsku godinu u četvorogodišnje obrazovanje, upiše po jedno odjeljenje ekonomskih , pravno-poslovnih, medicinskih i agro-turističkih tehničara.

Konkurs je raspisan i za kombinovano odjeljenje trogodišnjeg smjera: kuvar- konobar, što su deficitarna zanimanja.

U trebinjskoj Tehničkoj školi, svršeni osnovci, osim smjera arhitektonski tehničar, mogu da biraju i četovorogodišnje školovanje u smjerovima: tehničar informacionih tehnologija, računarstva i programiranja, kao i tehničar logistike i špedicije.

Planirano je i jedno odjeljenje u kome će se tri godine obučavati vozači motornih vozila i mehaničari, što su deficitarna zanimanja, a u ovoj školi od naredne školske godine biće i simulatori za obuku budućih vozača.

U Gimnaziji „Jovan Dučić“ u narednoj školskoj godini planiran je upis četiri odjeljenja prvih razreda opšteg smjera.