Slaviša Kokeza - Foto: B92
Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza je izašao iz policije nakon nekoliko časova saslušanja u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala u Beogradu, javio je Kurir.

Isti izvor navodi da Kokeza po izlasku nije htio da daje izjave za medije, a nakon saslušanja sačekao ga je nepoznati muškarac u čiji je automobil ušao.

Beogradski mediji ranije su javili da je Kokeza odbio poligrafsko ispitivanje.

Kokeza je jutros priveden na informativni razgovor u svojstvu građanina na osnovu različitih navoda nedavno uhapšenog beogradskog ugostitelja Ace Bosanca, ali i drugih operativnih saznanja.

Poznati beogradski ugostitelj Aleksandar Kajmaković /46/, zvani Aca Bosanac, priveden je u utorak, 23. februara, a u policiji je pričao o svojim poslovnim odnosima sa vođom kriminalnog klana Veljkom Belivukom /36/, zvanog Velja Nevolja.

Kajmaković je tvrdio da je do poslovnih odnosa sa Belivukom došlo preko višegodišnjeg poznanstva sa predsjednikom FSS Slavišom Kokezom.

Belivuk je nedavno uhapšen pod sumnjom da je organizovao brojna ubistva, trgovinu drogom, reketiranja i razna druga krivična djela u okviru kriminalnog klana koji je predvodio.