Avio kompanija "Eurowings" započinje letove iz Mostara 16. maja 2018. godine, a letjet će se dva puta mjesečno za Dizeldorf i Štutgart.


Prvi let bit će za Dizeldorf, za koji će biti uspostavljeni letovi srijedom i nedjeljom, dok će letovi za Štutgart biti srijedom i subotom. Cijena karte za avion, odnosno jednosmjernog leta će biti od 39,99 eura“, rečeno je prije par mjeseci na konferenciji u Mostaru povodom dolaska njemačkog avioprevoznika Germanwings u grad na Neretvi.
Avionske karte za linije Mostar-Dizeldorf, kao i Mostar – Štutgart puštene su u prodaju već u novembru, a počekom 2018. godine Eurowings je Mostar povezao sa još nekim evropskim destinacijama.
Naime, kako se može vidjeti na web-stranici Eurowingsa, iz Mostara će avioni letjeti direktno za Dizeldorf i Štutgart, odakle će putnici dalje moći “uvezati“ letove za nove destinacije, piše Bljesak.info. Preko Dizeldorfa i Štutgarta svi putnici iz Mostara će tako moći do španske Palma de Majorke, potom Londona i Lisabona, ali i njemačkih gradova Berlina, Hamburga i Hanovera.



Za sve destinacije na koje od proljeća možete letjeti iz Mostara dostupne su i cijene karata, kao i raspored letova.
Međunarodni aerodrom Mostar je danas službeno objavio nove destinacije širom Evrope na koje će se od proljeća moći letjeti iz Mostara.
Putnici iz Mostara preko Dizeldorfa i Štutgarta, koji su direktno povezani sa mostarskom aerodromom, moći će do španske Palma de Majorke, potom Londona i Lisabona, ali i njemačkih gradova Berlina, Hamburga i Hanovera.
Pored toga, letovi će biti osigurani i za Dablin, Barselonu i Štokholm.
Međunarodni aerodrom Mostar jutros je objavio i cijene karata za navedene destinacije. Kada je u pitanju Španija, za let do Palma de Majorke morat ćete izdvojiti 189.99 eura, dok do Barselone možete letjeti za 109.99 eura. Ako volite Portugal, kartu do Lisabona platit ćete 139.99 eura, dok ćete po istoj cijeni platiti kartu do Dablina.
Za London je potrebno izdvojiti 89.99 eura (Hitrou aerodrom), dok će let do Štokholma biti najjeftiniji u ponudi ovih letova - samo 69.99 eura.
Podsjetimo, korisnici Fejsbuka Gradu na Neretvi donijeli su pobjedu u glasanju uživo za izbor sljedeće destinacije Eurowingsa.
Izvor:Bljesak.info