Udruženje „Kolo srpskih sestara Trebinje“ od početka godine podijelilo je 80 paketa sa hranom, higijenskim artiklima i odjećom za socijalno ugrožene i seosko stanovništvo Trebinja.


Jelena Odavić, predsjednik Udruženja kaže da su pomoć obezbijedili sredstvima Ministarstva finansija RS i zahvaljujući brojnim donatorima.
„Za naše udruženje Ministarstvo finansija obezbijedilo je 4.000KM, za koje smo kupili hranu i higijenske artikle za 60 paketa. Svislajon d.o. Trebinje, iz njihovog diskonta, donirao nam je hranu za 20 paketa za najugroženije, a oko tonu odjeće – prodavnica „Bi Kul“ iz našeg grada“, navodi Odavićeva.
Dodaje da je preostala još velika količina odjeće, koja će se od sutra, svake srijede i subote, do isteka zaliha, dijeliti svim zainteresovanim od 9,30-13.00 časova, u prostorijama Udruženja, u neposrednoj blizini nekadašnje Pčelarske zadruge Trebinje.
Odavićeva ističe i donaciju Svislajon d.o. Trebinje, koji obezbjeđuje paketiće za Nikoljdan, kao i da Mljekara „Pađeni“ iz Bileće za velike praznike, Božić i Vaskrs, donira mlijeko i mliječne proizvode za socijalno ugrožene.
„Svima dugujemo veliku zahvalnost. U ovim teškim vremenima, kada je opšta besparica, mnogo znači kada se neko ko ima – sjeti onih kojima je pomoć najpotrebnija“, kaže predsjednik Udruženja „Kolo srpskih sestara Trebinje“.
U ovom udruženju, koje je osnovala 1991.godine, trenutno je aktivno 12 članica, a Odavićeva, iako vezana za kolica od prije dvije godine, s nesmanjenim entuzijazmom i dalje nesebično pomaže naše najugroženije sugrađane.
Radio Trebinje