Tri Jeraha 1.jpg (314 KB)

Kolo srpskih sestara iz Trebinja već 32 godine pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Pomoći je bilo najviše u ratnim i godinama odmah poslije ratnih sukoba na našim prostorima, ali ni nakon više od tri decenije nisu odustali od humanitarnog rada.

“Opredjelili smo se da pomažemo osobama starijim od 65 godina. Obilazimo mjesne zajednice, seoska područja i pružamo pomoć svima kojima je to potrebno”, rekla je predsjednica Kola srpskih sestara Nada Gudelj, na obilježavanju krsne slave Sveta tri jerarha.

Ona kaže da je Kolo pripremilo deset poklon paketa koje će podijeliti starim osobama koje su nepokretne ili nemaju bliže srodnike.

Gudelj se zahvalila Gradskoj upravi, ERS, SL „Takovo“ i drugim privrednim kolektivima u Hercegovini, ali i pojedincima, koji pomažu rad ovog udruženja.

Pozvala je sve kojima treba pomoć da im se obrate, jer su uvijek do sada iznalazili mogućnost da se pomogne onima kojima je zaista to potrebno.

Gudelj je najavila da će, nakon što su adaptirali prostorije, Kolo srspkih sestara ponovo pokrenuti školu pletenja i vezenja.

Tri Jeraha.jpg (373 KB)

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao da je Gradska uprava uvijek spremna da pomogne udruženjima poput Kola srpskih sestara.

“Oni koji rade na terenu najbolje poznaju stvarno stanje i kome je zaista pomoć potrebna. Zahtjevi Kola srpskih sestara su više nego realni i Gradska uprava će ih podržati, da i dalje obavljaju svoju humanitarnu misiju, ali i da, kao što su najavili, prošire svoje aktivnosti”, istakao je Ćurić.

Trebinjskom Kolu srpskih sestara su, kao trećeplasiranom po kvalitetu pružanja usluga među 17 ovakvih organizacija koje su konkurisale, odobrena sredstava i od Ministarstva uprave i lokalne samouprave.