Nakon 50 dana renoviranja, u srijedu 5. decembra Bingo je ponovo otvorio poslovnicu u Trebinju, na adresi Tini bb.

„Objekat je površine 1200 m2, a 2014. godine je preuzet u sklopu akvizicije francuskog lanca Interex. Zaposleno je deset novih radnika zbog novih odjela gastro i pekara. Do sadašnji hipermarket sada je pretvoren u format koji je Bingo nazvao „Plus“ upravo zbog drugačijeg asortimana. Naglasak je na odjelima svježeg voća i povrća, mesnici, gastro odjelu, pekari i delikatesu, a u ponudi je osim ostale prehrane i hemije, tehnika, kućni i odjevni tekstil.“, kazala je Tatjana Paunoski, PR kompanije.

Tokom cijelog dana su bile degustacije i promocije u saradnji sa poslovnim partnerima, u kafeu besplatna kafa i kolači, a tu su i prigodni pokloni za sve kupce.


U prostoru gdje je bio butik, do kraja godine će biti Bingo „Techno shop“, trgovina sa tehnikom, bijelom tehnikom i malim kućanskim aparatima. Kupci mogu napraviti predah u potpuno preuređenom kafeu u sklopu objekta.



Kompanija Bingo broji više od 190 maloprodajnih objekata, unutar nje je i nekoliko proizvodnih pogona (jaja, tjestenina, papirna konfekcija, tekstil…), a u grupaciji ima devetnaest drugih kompanija, od čega je devet fabrika.
Sa više od 7.500 uposlenih, ovo je najveća privatna domaća kompanija.