Kancelarija Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade „Advantage Austria“ organizovaće u Trebinju od 10. do 12. maja privrednu misiju pod nazivom “Potencijali Hercegovine”, potvrđeno je za Radio Trebinje iz ambasade Austrije u BiH.


Kako je navedeno, 12 austrijskih kompanija iz različitih oblasti će posjetiti Hercegovinu, kako bi sagledali mogućnosti saradnje sa domaćim kompanijama.
U Trebinju su prvog dana misije planirane posjete Elektroprivredi Republike Srpske, Prehrambenoj industriji „Svislajon“, te vinariji Vukoje.
Kako je potvrđeno za Radio Trebinje, prezentacija predstojećih infrastrukturnih i turističkih projekata, kao i privrednih potencijala Grada Trebinja biće organizovana istog dana u gradskoj upravi.
Razgovori austrijskih i privrednika iz Trebinja i ovog dijela Hercegovine, koji će biti održani u Kulturnom centru Trebinje planirani su za 11. maj.
U ambasadi Austrije preciziraju da je cilj sastanka približavanje privrednih potencijala Hercegovine austrijskim kompanijama, te sagledavanje mogućnosti zajedničke saradnje.
Kako je navedeno, svoj dolazak su potvrdili predstavnici Štrabaga, Austroterm-a, IBC Solar Austrija, VIG-a i mnogih drugih.
Radio Trebinje