Komšije u šoku nakon krvavog pira kod Zrenjanina

ZRENJANIN - Dječak (13) iz sela Radojevo u opštini Nova Crnja, u noći između subote i nedjelje, oko 3 časa poslije ponoći, upao je u porodičnu kuću V.S. i njenog sina M. S. u Ulici Maršala Tita 92 i nakon što je M.S. više puta ubo nožem u grudi, sjekirom je nanio teške povrede i njegovoj majci.

"Dečak je neposredno nakon tragičnog čina uhapšen, a u zrenjaninskoj policiji nalaze se i njegovi roditelji, koji osim ovog dečaka imaju još četvoro dece, dve ćerke i dva sina", rekao je izvor Informera upoznat sa slučajem.

Komšije su šokirane zločinom koji je počinio dječak koji ima svega 13 godina.

"Užasno je ovo što se dešava, pre mesec dana je silovana i opljačkana naša meštanka, a evo sad i ovo i još taj problematični dečak", uz uzdah ističe starija stanovnica Radojeva, pograničnog mjesta sa susJednom Rumunijom, inače komšinica teško povrijeđenih M.S. njegove majke.

Kako je objasnio jedan od komšija on ne zna šta bi mogao da bude motiv dječaku da ovako napadne druga i njegovu majku.

"Šta je motiv napada, zaista ne znam,oni su se družili, bili su dobri. Verovatno su se nešto posvađali, ovaj je došao u njihovu kuću", kaže stariji mještanin Radojeva.

Druga mještanka Radojeva nije imala riječi hvale za maloljetnog napadača.

"Taj dečak je odranije agresivan, krao je po selu, izazivao tuče, a bio je u hraniteljskoj porodici kod svoje babe. Inače, trebalo je da bude izmešten u selo Aleksandrovo, tamo je i bio nekoliko dana u jednoj porodici, ali je onda vraćen u kuću svoje bake. Ta baka se založila za njega i obećala da neće praviti problema u selu", dodaje meštanka Radojeva.

Baka napadača je bila u Domu zdravlja u susednoj Srpskoj Crnji.

"Pozlilo mi je došla sam da primim injekciju za smirenje, nije mi dobro. On je bio kod mene do pre šest meseci, ali se vratio u kuću kod svojih roditelja", rekla je baka maloljetnog nasilnika koji je sjekirom i nožem teško povrijedio ženu i njenog sina tinejdžera.

Njene riječi je potvrdio i čovjek sa kojim baka živi u Radojevu.

"Ja zaista ne znam ništa, radio sam celu noć u Žablju, nevenčana supruga je otišla kod doktora, a on zaista više meseci nije bio kod nas, tu je sa nama jedna od njegovih sestara", rekao je sredovječni muškarac.