U Bileći je danas počelo asfaltiranje dijela glavne ulice, a planirano je da slojem asfalta bude pokriveno 2.500 metara kvadratnih, čime se privodi kraju prva faza projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže.bileca-asfaltiranje.jpg

Menadžer opštine Bileća Mihajlo Vujović rekao je da je vrijednost cjelokupnog projekta 10 miliona KM.

On je naveo da je za prvu fazu projekta 50 odsto sredstava obezbijeđeno kreditnim sredstvima opštine.

„Od kompletne vrijednosti projekta, 35 odsto su sredstva granta Vlade Republike Srpske, a 15 odsto je prihvatila opština Bileća da finansira iz budžeta“, rekao je Vujović i dodao da opština preduzima sve mjere da i ostatak glavne ulice u Bileći uskoro bude presvučen novim slojem asfalta.

Samostalni stručni saradnik za investicije u opštini Bileća Neđo Nosović rekao je da je realizovano 80 odsto ukupnog projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, te da je završna faza asfaltiranje gradskih saobraćajnica.

„Projektnom dokumentacijom predviđeno je bilo da se saobraćajnice vraćaju u prvobitno stanje, međutim stepen oštećenja gradskih saobraćajnica bio je toliki da se lokalna uprava opredijelila da se saobraćajnice kompletno asfaltiraju“, rekao je Nosović.

On je dodao da očekuje da bi i ostale gradske saobraćajnice, na dijelu gdje su izvođeni radovi, u saradnji sa „Putevima Republike Srpske“ trebalo da budu asfaltirani u potpunosti i dodao da će to zavisiti od finansijskih mogućnosti.

Menadžer opštine Mihajlo Vujović rekao je da je rok za završetak prve faze projekta 5. novembar.

On je naveo da će u drugoj fazi biti rekonstruisana kanalizaciona mreža, te dopunjena i rekonstruisana vodovodna mreža i manjim dijelom regulisane kišne vode.