U Bileći je danas počelo asfaltiranje dijela glavne ulice u dužini od 300 metara, nakon što je završena rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže.

20191028120436_565692.jpg

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Radenko Popara rekao je da će opština iz budžeta izdvojiti 170.000 KM za sanaciju oštećenih kolovoza u gradskom dijelu saobraćajnica.

On je rekao da će narednih dana početi priprema za asfaltiranje Ulice Obilićev vijenac u gornjem dijelu grada.

"U ovoj fazi ćemo završiti u punom profilu oštećene kolovoze u gradskom dijelu. Oštećeni dijelovi lica koje se nalaze u ostalim dijelovima grada biće urađeni u redovnom godišnjem održavanju. U zavisnosti od budžeta, nastojaćemo u narednom periodu da saniramo sve trotoare i oštećene dijelove kolovoza u gradskom jezgru", rekao je Popara.

On je naveo da je u toku priprema asfaltiranja magistralnog dijela puta Bileća-Trebinje, u dužini od 900 metara, te da te radove izvodi preduzeće "Putevi Republike Srpske".

Izvođač radova u glavnoj ulici je građevinska firma "HP" iz Mostara, a 5. novembar je rok za završetak asfaltiranja.

Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Bileći počela je prije dvije godine, a ukupna vrijednost projekta je 3,9 miliona KM.