IMG_20240522_142216_resized_20240522_022306385.jpg (338 KB)

Koncertom regionalne muzičke zvijezde Aca Pejovića i Festivalom vina i hrane „Wine Fine Trebinje 2024.“, u Trebinju će za vikend biti otvorena ljetna turistička sezona.

Načelnik gradskog Odjeljenja za turizam, zaštitu životne sredine i preduzetništvo Bojan Vučurević rekao je da će u subotu, 25.maja biti priređen prvi festival vina na otvorenom, na Trgu slobode, „Wine Fine 2024.“, kroz projekat koji zajedno realizuju Grad Trebinje i švajcarska organizacija „Karitas“.

„U petak je zvanično otvaranje ljetne turističke sezone, kada će nastupiti Aco Pejović, na platou Kulturnog centra u 21 čas, dok smo za subotu pripremili prvi festival vina na otvorenom. Svi koji kupe festivalsku čašu po cijeni od 20 KM na ulazu u festivalski prostor moći će da degustiraju vina od 40 proizvođača iz regije i domaću hranu koju će pripremiti pet proizvođača iz našeg grada. U zabavnom dijelu programu nastupiće Ivan Bosiljčić, festival počinje u 17 časova a završava u 22 časa. Očekujemo veliki broj sugrađana i gostiju iz regiona“, rekao je Vučurević.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio je svima koji su učestvovali u organizaciji i dodao da, prema zvaničnim podacima ulazimo u turističku sezonu koja će biti rekordna.

„Po prvi put organizujemo ovakvu manifestaciju za otvaranje ljetne turističke sezone i nadamo se da će postati tradicionalno. U narednom periodu moramo na još veći nivo podići saradnju sa vinarima iz Trebinja i cijele Hercegovine. Podatak da od oko 30 vinarija iz cijele Srpske, njih 20 je u Trebinju dovoljno govori o tome koliko je njihovo učešće u turizmu značajno za naš grad. U aprilu mjesecu zabilježeno je 35% više noćenja, u odnosu na rekordnu prethodnu godinu, a taj trend je nastavljen i u maju što znači da ulazimo u sezonu koja će biti rekordna“, rekao je Ćurić.

Portparol Turističke organizacije Trebinje Nikola Kokić kaže da se na otvaranju turističke sezone očekuje veliki broj građana i turista.

„Turistička organizacija u subotu u 10 časova organizuje mini sajam regionalnih turističkih organizacija, kao i reviju hercegovačkih nošnji KUD-a 'Alat Svislajon' od 11 časova. Već sada popunjenost smještaja na bukingu je više od 80 odsto i pozvao bih sve Trebinjce i turiste da posjete Trebinje ovog vikenda“, dodao je Kokić.