Radovan Višković na konferenciji "Izazovi i budućnost poslovanja" - Foto: Twitter
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković učestvuje u Banjaluci na konferenciji "Izazovi i budućnost poslovanja", koju organizuje Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske.

Višković učestvuje u radu panel-diskusije o temi "Reforme i regionalni ekonomski razvoj".

Premijer Republike Srpske rekao je da će Vlada kreirati olakšice i rješenja s ciljem boljeg standarda, povećanja plata i ostanka ljudi u Srpskoj.

- Sigurno je da ćemo tako raditi, a pomagali smo i u prethodnom periodu. Dobro je bilo što smo se za privredu odrekli dijela novca iz budžeta Republike Srpske - rekao je Višković otvarajući ovu konferenciju.

Istakao da su i poslodavci dali veliki doprinos što je bilo vidljivo i prilikom punjenja republičkog budžeta.

- Moramo stvoriti budućnost da u ovom izazovnom vremenu dovedemo multikompanije u Republiku Srpsku. Međutim, lično sam fokusiran na domaće privrednike, njihov ostanak i napredak u Republici Srpskoj - rekao je Višković.

Vlada će kaže, ostati partner poslodavcima i sindikatima u Republici Srpskoj kako bi donosili kvalitetne mjere.

Na ovoj konferenciji učestvuju i ministri privrede i preduzetništva Srpske Vjekoslav Petričević, za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević, trgovine i turizma Suzana Gašić i rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović.

Petričević učestvuje u radu panela "Kako odgovoriti na izazov rasta plata?".

Rajčević će govoriti u okviru trećeg panela "Visoko obrazovanje - snaga ili kočnica razvoja ekonomije".

Cilj konferencije je da se kroz dijalog poslodavaca, predstavnika Vlade, akademske zajednice, institucija i stručnih organizacija prepoznaju ključni ekonomski i socijalni izazovi i pravci djelovanja radi stvaranja produktivne i socijalno pravedne zajednice, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma.