Gradski Štab za vanredne situacije donio je niz novih mjera kojim se, između ostalih, sva lica koja nemaju prebivalište na području našeg grada obavezuju da se, ukoliko se zadržavaju na teritoriji Trebinja, jave na besplatan broj 121, kako bi bio evidentiran njihov boravak.tb-mjere.jpg

Iz Štaba je pojašnjeno da će svi oni koji se ne budu pridržavali ove mjere biti sankcionisani u skladu sa Zakonom o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama.

Osim pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su formirali više kontrolnih tačaka, Grad Trebinje će formirati dodatne kontrolne tačke kako bi se pokrili svi prilazi gradu.

Donesena je i odluka da se za karantin odredi u Tulima, dok je ispred trebinjskih zdravstvenih ustanova – Bolnice i Doma zdravlja, postavljen objekat za trijažu pacijenata, čime je onemogućeno da lice koje je eventualno zaraženo virusom korona uđe u ove ustanove.

Objekat za trijažu počeo je sa radom i pacijenti će u Bolnicu moći da uđu samo na jedan ulaz, dok će svi ostali ulazi biti zatvoreni iz preventivnih razloga.

Iz Štaba su pozvali sve Trebinjce u samoizolaciji da poštuju ovu preventivnu mjeru, zahvaljujući se svima onima koji imaju razumijevanja za donesene mjere kojima se pokušava spriječiti eventualno širenje virusa korona.