Veronika Pecolaj (26) iz Obrovca, koja je iznenada umrla u četvrtak naveče u stanu ljekara Gorana Jusupa, preminula je usljed gušenja, saznaje se u splitskoj bolnici gdje je na Odeljenju patologije u subotu obavljena obdukcija.
veronika-pecolaj-1-copy-815x458.jpg

Kontroverzni doktor Jusup iz Obrovca, u čijoj je ordinaciji Pecolaj nekada radila kao medicinska sestra, iako za to nije školovana, za 24sata.hr je ispričao kako su izgledali njeni posljednji trenuci.

- Otišao sam da spavam u sobu. Ona je jela hljeb i salamu. Odjedanput je dotrčala u sobu. Pokušala je da viče. Gušila se i pokazivala na vrat. Došla mi je na krevet i onda pala na mene. Pokušao sam da je podignem i spasim, ali nisam mogao. Jako sam slab od bolesti - ispričao je bivši obrovački ljekar.

On već godinama boluje od multiple skleroze, koja ga je potpuno oslabila i oduzela mu nogu.

- Nekako sam se izvukao i pokušavao da je podignem i pomognem, ali nisam uspio da je dignem u vazduh. Trebalo je da izvedem Hajmlihov zahvat, da je dignem i da ona to izbaci iz sebe. To sam pokušavao, ali nije bilo moguće. Ona nije žvakala, samo je trpala u usta, zato se ovo i dogodilo. Pokušao sam sa zahvatom, ništa. Još jednom i ništa, nisam joj mogao pomoći - priča izmučeni doktor.

Dodaje da je odletio niz stepenište kod komšije da mu pomognu, ali da je sam nazvao policiju i Hitnu.

Dr Jusup je za 24sata izjavio kako nije dobro.

- A kako ću biti, užasno. Ne radim ništa, živim ni od čega. Žali Bože fakulteta i specijalizacije - rekao je Jusup.

Nakon što im je Županijsko državno tužilaštvo u Zadru izdalo nalog, stručnjaci Odeljenja patologije splitskog KBC-a konstantovali su da je smrt kod Veronike Pecolaj nastupila udisanjem želudačnog sadržaja, a Zadarski.hr nezvanično saznaje da se 26-godišnja Pecolaj ugušila - hljebom i mesnim doručkom.

 

 

Dojavu da je 26-godišnjoj ženskoj osobi pozlilo, zadarska je policija dobila iste večeri u 22.30 sati. Ženska osoba policiji je javila da je Veroniki zapeo komadić hljeba u grlu. Izlaskom Hitne pomoći na mjesto događaja, dežurni je ljekar u 23:08 sati konstantovao smrt.