rusija.jpeg

Šef Međunarodnog komiteta Saveta federacije Konstantin Kosačov smatra da bi Crna Gora nakon parlamentarnih izbora mogla da promeni strateški kurs i da odustane od antiruske orijentacije.

„Sudeći po svemu, u Crnoj Gori se nakon parlamentarnih izbora može promeniti ne samo raspored političkih sila, nego i strateški kurs. Stranka Mila Đukanovića, koja je vladala tri decenije, prvi put ne dobija većinu. Ovog puta nisu uspeli da odigraju na rusku kartu, koju su bacali u sami centar predizborne kampanje“, napisao je Kosačov na Fejsbuku.
On je takođe ukazao na to da su „kružile legende“ o korumpiranosti prethodne vlasti u Crnoj Gori i njihovoj vezi sa kriminalom. Kosačov je istakao da je Đukanović „evropsko pokroviteljstvo“ plaćao pro-NATO i antiruskom orijentacijom.

Ruski senator je pretpostavio da postoji mogućnost da „ćemo ponovo videti drugačiju Crnu Goru koju su vekovima sa susednom Srbijom i bliskom Rusijom povezivali zajednički interesi i iskrene simpatije, i koju Rusi danas toliko vole, uprkos političkim neslaganjima“.

„Srećno, Crna Goro!“, poručio je ruski senator na kraju.