Staša Košarac (Foto: twitter.com/StasaKosarac) -
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da je Sarajevo frustrirano ambicioznim i realnim planovima Republike Srpske, te da iz tog razloga koristi svaku priliku, pa i izgradnju gasovoda, da zaustavi njen razvoj.

Komentarišući odbijanje predstavnika političkog Sarajeva da se odobri izgradnja gasovoda "Nova istočna konekcija Srbija-BiH", on je istakao da su takvo politikantstvo i političke predrasude usmjerene protiv bilo kakve saradnje Srpske i Srbije.

- Danas kada je veoma važno obezbijediti energente za građane i privredu i kada se borimo da na adekvatan način definišemo politike, imamo politički kompleks iz Sarajeva prema Republici Srpskoj i Miloradu Dodiku koji ima viziju - rekao je Košarac za Politiku".

On je naveo da političko Sarajevo i dio Federacije BiH /FBiH/ u kontinuitetu "pokazuje političku nezrelost" i ima potrebu da se obračunava sa Srpskom i važnim interesima za nju.

- Spremni su ponekad to raditi i na štetu FBiH samo da bi osujetili napore Srpske, uključujući one koje ona čini u vezi sa energetskom stabilnošću, trenutno izuzetno značajne na globalnom nivou - dodao je Košarac.