Košarkaš „Svislajon“ Leotara Bojan Pelkić najbolji je sportista Trebinja u 2016. godini, odlučio je žiri na tradicionalnoj manifestaciji „Izbor sportiste godine“, koja je sinoć održana u Kulturnom centru.


Velika čast i zadovoljstvo što sam primio ovo priznanje. Ovo je nagrada i za moje saigrače iz Leotara, trenere, stručni štab i upravu kluba, a posebna zahvalnost mojoj porodici koja mi je već 15 godina najveća podrška“, naveo je Pelkić.

Drugo mjesto osvojila je plivačica Leotara Helena Lakić, dok je treće mjesto pripalo atletičarki Vanji Spaić.

Žiri je za najbolji sportski kolektiv u 2016. godini proglasio Rukometni klub Leotar, dok je drugo mjesto pripaloAtletskom, a treće Plivačkom klubu Leotar.

Nagrađene sportiste pozdavio je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović koji je istakao da je sport važan za promociju našeg grada i dodao da će sva 42 sportska kolektiva u Trebinju imati posebnu podršku gradske uprave.

„Na ovom sportskom događaju večeras smo vidjeli jednistvo, sjetili smo se svega vrijednoga, nismo zaboravili mnoge ljude koji su dali doprinos i pečat ovom gradu. Ambasadori sporta su svi sportisti koji su dobili nagrade, oni su pravi rezultat grada Trebinja. Budžetom za 2017. godinu sa 500.000 KM dajemo podršku ovim sportistima“, naveo je Petrović.

On je dodao da su u ovoj godini planirali nove infrastrukturne projekte, završiti fudbalski teren na lokalitetu Grada sunca i početi izgradnju atletske staze na fudbalskom stadionu Leotara.

Za najperspektivnije sportiste proglašeni su: Nikola Dolina (atletika), Aleksandar Bošnjak (KBS), Anja Zubac (rukomet), Igor Đurica (džudo), Dimitrije Kovač (rukomet), Jovan Dučić (košarka), Julija Papović (košarka), Konstantin Ćeranić (mali fudbal), Ognjen Marković (košarka), Mato Ratković (kajak), Veljko Jovanović (plivanje), Mihaela Zelenović (odbojka) i Risto Perišić (golman, fudbal).

Posthumno priznanje dodijeljeno je profesoru Igoru Anđeliću, plivačici Ani Čučković i Momčilu Vidačiću Burini, koga Trebinjci pamte kao svestranog sportistu.

Zlatnu plaketu za životno djelo u sportu dobili su profesori fizičkog vaspitanja Dragan Zelenović i Đuro Vujović.

Zlatno pero pripalo je sportskom novinaru Zoranu Mucoviću, a plaketa za doprinos razvoju plivačkog sporta dodijeljena je Rajki Kebeljić.

Priznanje za prijatelja sporta dobila je Mira Vučinić, dok su ambasadori trebinjskog sporta košarkašica Crvene Zvezde Milina Mišeljić i fudbaler grčkog PAOK-a Gojko Cimirot.

Priznanje za postignute rezultate i afirmaciju futsala dobio je KMF Leotar.

Plaketa za sportskog radnika dodijeljena je Obradu Ninkoviću, predsjedniku muškog Rukometnog kluba Leotar.

Plaketa za najboljeg sportskog sudiju pripala je košarkaškom sudiji Draganu Kralju, dok je posebno priznanje za postignute rezultate u košarci dobila Gordana Radovanović.

Organizatori manifestacije su Javna ustanova „Trebinjesport“ i list „Glas Trebinje“, a pokrovitelj je Grad Trebinje.

U umjetničkom programu nastupila je etno grupa „Zahumlje“ i Teodora Vukasović.
Radio Trebinje