Izuzetno dramatičnu utakmicu, u okviru 9. kola Lige 12 BiH za košarkaše, odigrali su u Trebinju domaći Leotar i KK Promo iz Donjeg Vakufa. Na kraju je slavio „Leotar“ rezultatom 116:111 (26:25; 28:21; 19:24; 21:24; 11:11; 11:6).

kk-leotar-bratunac-plej-of-1.jpg

Ljubitelji košarke u ovom meču mogli su vidjeti sve što jedna utakmica može da ponudi, bespoštedna borba s obje strane, mnogo lijepih poteza, mnogo poena i, na kraju, rezultatska neizvjesnost i „lomovi živaca“ navijača oba tima. Domaća ekipa bolje je otvorila utakmicu, ali se Promo brzo vraća u egal i prvi period završava minimalnom prednošću Leotara. U drugom periodu Trebinjci uspijevaju napraviti prednost od desetak poena koju održavaju do polovine trećeg perioda. No, na ulasku u posljednju četvrtinu Promo je u potpunom rezultatskom priključku, na svega tri poena zaostatka (73:70).

Slijedi izjednačena borba do samog kraja. Ekipe se smjenjuju u vodstvu, ali niko ne uspijeva da se odvoji na nedostižnu prednost. Na isteku četrdesete minute, na semaforu stoji 94:94. Prvi produžetak završava neriješeno (11:11). Slijedi drugi, u kojem je igračima Proma nedostajalo koncentracije u napadu, postižu svega 6 poena, od čega samo dva iz igre.

S druge strane, domaći, iako i sami vidno umorni i „teških ruku“, uspijevaju doći do pobjede. U ekipi Leotara najefikasniji je bio Marko Rikalo sa 34 poena, Dejan Šakotić dao je 26, Vladimir Aleksić 14, a Damjan Milošević 12 poena.

Za Promo, Carable Erwin Lee dao je 35 poena, kapiten Nedim Mustafica 22, Milorad Sedlarević 15, Imran Fazlić i Sedin Karavdić po 12, Prince Orizu 8, Alija Islamović 6 i Admir Džihan 1 poen.