Nikola Jokić (foto: twitter.com / BleacherReport) -
Fenomenalnom partijom protiv Klipersa u šestom meču polufinala Zapadne konferencije, Nikola Jokić još jednom je oduševio košarkaški svijet. Riječi hvale na račun srpskog centra uputili su saigrači iz reprezentacije, evropski, ali i svjetski stručnjaci, kao i legendarni NBA košarkaši.

Nagetsi su odbili da se predaju, uprkos vođstvu Klipersa od 3:1 u seriji, kao i od 19 poena u šestoj utakmici.

Denver je na krilima Nikole Jokića, koji je postigao 34 poena, imao 14 skokova i sedam asistencija, napravio preokret i izborio "majstoricu", odnosno sedmu utakmicu u seriji.

Majstorije Nikole Jokića izmamile su komentare nekih od najpoznatijih košarkaških medija, portala, košarkaša, ali i legendi ovog sporta. Irvin "Medžik" Džonson jedan je od njih.

- Nema dileme da je Nikola Jokić dokazani superstar, koji je sa 34 poena, 14 skokova i sedam asistencija vodio Denver do preokreta i pobjede - rekao je petostruki NBA šampion i legenda Lejkersa "Medžik" Džonson.

Jokić je zasjenio i saigrače iz Denvera, ali i reprezentacije, pogotovo Nemanju Nedovića i Bogdana Bogdanovića, koji su tokom meča na društvenim mrežama komentarisali njegove poteze.

- Jokić je večeras bio najbolji košarkaš na svijetu - izjavio je Nikolin saigrač iz Denvera, Majkl Porter junior.