Kosovski policajci su prebili pa uhapsili sedamdesetogodišnjeg Vojislava Todorovića iz Gnjilana, pošto su najprije maltretirali njegovu suprugu na administrativnom prelazu Končulj.kosovska policija-pretukli srbina.jpg
Kosovska policija je maltretirala Todorovićevu suprugu, da bi potom pretukla i uhapsila Vojislava Todorovića, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića. Porodica Todorović jedna je od rijetkih srpskih porodica koja živi u samom Gnjilanu.
Đurić ocjenjuje da je to novi primjer permanentnog pritiska na Srbe i šovinističkog odnosa privremenih institucija prema srpskom narodu i još jedan je dokaz da je cilj Prištine etnički čista teritorija Kosova i Metohije.
"Najoštrije osuđujem ovakvo necivilizacijsko i divljačko ponašanje i pozivam predstavnike međunarodne zajednice u južnoj pokrajini da konačno reaguju i stanu na put takvim izlivima mržnje prema pripadnicima srpske zajednice i hapšenjima isključivo na osnovu etničke pripadnosti", poručio je Đurić.