Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević izjavio je Srni da nema saznanja o tome da NATO navodno "sprema napad na Milorada Dodika" i da iako takve informacije možda djeluju malo pretjerano, ono što zasigurno zna jeste da Milorad Dodik i Republika Srpska i te kako smetaju zbog toga što vode autentičnu politiku i što bez obzira na pritiske ne pristaju da budu bilo čiji pioni ili poslušnici.

- Ono što isto tako zasigurno znam jeste da je od Dodika na velikom broju sastanaka i u velikom broju telefonskih razgovora traženo da odustane od principijelnog zalaganja za dosljedno poštovanje Dejtonskog sporazuma i od toga da se nepokolebljivo bori za zaštitu i jačanje statusa Republike Srpske, a da baš nijednom, u bilo kojem razgovoru nikada nije zatraženo od njega da odustane od bilo kakve navodne korupcije - istakao je Kovačević.

S obzirom na to da Dodik nije odustao da se bori za dosljedno poštovanje Dejtonskog sporazuma i da se nepokolebljivo bori za zaštitu i jačanje statusa Reublike Srpske, te da se Republici Srpskoj vrati sve ono što joj po Ustavu pripada, rekao je Kovačević, kao odgovor je dobio uvođenje sankcija zbog nekakve navodne korupcije.

- Kao odgovor je dobio i da kontrolisano Tužilaštvo BiH ponovo pokreće predmete za koji istraga traje već 15 godina bez ikakvog rezultata, bez ikakvog ishoda iz razloga što aposlutno nikakvi dokazi o bilo kakvim nelegalnim radnjama ne postoje - naglasio je Kovačević.

On je rekao da je potpuno jasno da će usljed nove krize i situacije u Ukrajini pritisci na Republiku Srpsku, kao i na Milorada Dodika biti sve jači i jači.

- Ali ono što je potpuno sigurno jeste da Milorad Dodik i Republika Srpska neće pokleknuti i neće odustati od toga da vode autentičnu politiku isključivo u interesu naroda i građana Republike Srpske i da iz dana u dan rade samo sa jednim ciljem da Republika Srpska bude očuvana, da bude jača i da građani Republike Srpske u njoj žive sve bolje i bolje - istakao je Kovačević.

Crnogorski portal IN4S sinoć je objavio da NATO sprema napad na srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a navedena otmica, kako se navodi, bila bi realizovana prepadnom akcijom kopnenih snaga Alijanse uz helikoptersku podršku, nakon čega bi se Dodik avionskim letom NATO-a nasilnim putem prebacio u neku od trećih zemalja.