Dzez trebinje kralj cacka2.jpg (340 KB)

U okviru drugog „Trebinje džez festivala“, sinoć je u Starom gradu nastupio „Kralj Čačka“, poznati kantautor i multimedijalni umjetnik Nenad Marić, koji je sa kolegama iz benda Trebinjcima i gostima grada pružio dva sata žanrovski raznolike muzike u čijem je središtu bluz, na oduševljenje svih prisutnih.

Marić je nastupio sa Miladinom Stojkovićem (kontrabas), Mihailom Novakovim (bubnjevi), Petrom Pitarevićem (klavijature) i Sergejem Sokolovim (električna gitara).

„Grad je fantazija, kao da je more iza svakog ćoška, to mi se veoma dopada, a i ljudi su prelijepi, obećavam da ću opet doći, kako bih duže uživao u vašem divnom gradu“, istakao je Marić, koji je i akademski slikar i pjesnik.

Do sada je izdao tri albuma – „Zemlja snova“ (2016), „Spusti svetlost na put (2018) i The Future Adventure of Kaktus Kid (2020). Muziku uspješno komponuje i za filmove, a dobitnik je nagrade „Strune od svetla“ za poseban doprinos afirmaciji pjesničke riječi u rok i bluz muzici. Objavio je dvije zbirke pjesama „Na margini“ i „Zemlja nije moj dom“.

U kafe baru „Hedonija“ večeras svira „Per Bas Viking Matisen trio“ iz Norveške, a „Tamara Obrovac kvartet“ iz Hrvatske nastupiće sutra veče, u bašti hotela „Platani“.

„Trebinje džez festival“ zatvoriće u ponedjeljak, 28. avgusta, „Vlatko Stefanovski trio“ iz Sjeverne Makedonije u Amfiteatru na Crkvini.

Svi koncerti počinju u 21 čas.