Potpredsjednik Demokratske Crne Gore i bivši gradonačelnik Budve Dragan Krapović pozvao je građane da iskažu nezadovoljstvo i neprihvatanje, kako je rekao, anticivilizacijskog postupanja policije prema privedenim opštinskim zvaničnicima.
Dragan Krapović (foto:Sputnik / Nebojša Popović) -

Krapović je ispred Centra bezbjednosti u Budvi, gdje drže privedene, rekao novinarima da je nasilje državnih organa koje traje već neko vrijeme danas kulminiralo otvorenom protivpravnom akcijom Uprave policije i sramnim upadom u zgradu opštine uz primenu suzavca, biber spreja i palica.

- Policija je čak primjenila zahvate koji liče na koljeno za vrat Džordža Flojda. To je ista ta matrica, ugnjetavačka, nedemokratska, antievropska oličena u ovom trenutku u jednom jedinom čovjeku – Milu Đukanoviću - rekao je bivši gradonačelnik.

Krapović čak vjeruje da je crnogorski predsjednik lično naredio da policija u Budvi postupa protivpravno i prebija i ponižava ljude koje su birali građani.

- Gdje je kraj ovome? Mislim da, ne politika i ne NVO, već građani treba da daju odgovor na ovo pitanje jer svaki građanin u Crnoj Gori u ovom trenutku ima koljeno Mila Đukanovića za svojim vratom. Mislim da je vrijeme da tome konačno dođe kraj - poručio je on.

Krapović je takođe pozvao vlasti da oslobode privedene jer, kako kaže, nije vidio da su predočeni bilo kakvi papiri i dokazi.

- Tražimo da se ljudi puste, da im se pruži medicinska pomoć, a onda ćemo dalje povlačiti poteze. Koliko sam vidio, poslanički klub moje partije s kolegama iz Ura i Demosa su pozvali sve slobodne građane Crne Gore da dođu u Budvu ispred Uprave policije i da protestom iskažemo svoje nezadovoljstvo i neprihvatanje ovakvog anticivilizacijskog postupanja prema građanima. Ukoliko ovo prihvatite, građani Crne Gore, čekajte ih u vašoj kući sutra. Danas je to opština Budva, sutra je vaša kuća, pa vi sami izaberite - poručio je bivši gradonačelnik Budve.