tužba.jpg

Advokat Nataše Miljanović Zubac, Vladimir Todorić danas je podnio krivičnu tužbu Trećem osnovnom sudu u Beogradu protiv Vojislava Šešelja.

Podsjećamo, Vojislav Šešelj je 30. januara 2021. godine gostujući na "Hepi" TV iznio niz morbidnih i ženomrzačkih uvreda na račun novinarke RTRS Miljanović Zubac.

Njenu današnju FB objavu prenosimo u cjelosti:

"Moja prva tužba protiv Šešelja

Podnesena je moja prva tužba protiv Šešelja- za krivično djelo precizirano zakonom države Srbije.

Dakle, tužim ga za uvrede i laži.

Sljedeća tužba koju podnosim narednih dana je parnična takođe protiv Vojislava Šešelja, a potom slijede tužbe protiv medija koji su dopustili Šešelju da iznosi laži i uvrede i koji su to prenosili.

Neko bi rekao da je to gubljenje vremena, a ja kažem- svako treba da odgovara za svoje postupke i izgovorene riječi.

Iako su me pojedinci savjetovali da ne ulazim u ovu „borbu“ smatrajući da gubim vrijeme i energiju i da nemam šansu da u Srbiji dođem do pravde, posebno ne protiv „jakog“ Šešelja, ja mislim suprotno.

Vjerujem u pravosuđe države Srbije, ali još vše vjerujem u gospodina Vladimira Todorića sjajnog advokata i izuzetno dobrog čovjeka.

Gospodin Todorić će me zastupati u svih pet tužbenih zahtjeva.

Onog trenutka kada Vojislav Šešelj bude kažnjen za brutalne laži i satanističke izjave kojima je, iz njemu znanih razloga, nanio veliku bol ne samo meni nego i mojoj djeci i čitavoj mojoj porodici ja ću vas obavijestiti.

Biće to pobjeda, ali i lekcija Vojislavu Šešelju kao i njegovim mentorima i saradnicima da sljedeći put dobro razmisle kada krenu na „nejaku“ Hercegovku, posebno onu koja u sebi nosi i prkos Peštera."