Zdravko Krivokapić (Foto: GOV.ME/S.Matić) -
Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić boraviće u utorak i srijedu, 2. i 3. novembra, u zvaničnoj posjeti Srbiji, na poziv predsjednika Vlade Srbije Ane Brnabić, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

Vlada Crne Gore danas je na sjednici utvrdila platformu za zvaničnu posjetu, tokom koje su planirani susreti sa najvišim državnim zvaničnicima Srbije.

U platformi se ističe da će zvanična posjeta predsjednika Vlade Crne Gore Srbiji biti u funkciji jačanja bilateralnih odnosa, kao i unapređenja političkog dijaloga i ukupne saradnje.

U dokumentu se dodaje da posjeta predstavlja i priliku da se istakne važnost stabilnog i sigurnog regiona, kao i "značaj njegove jače integracije kroz mehanizam Berlinskog procesa, kojim se učvršćuje evropska perspektiva zapadnog Balkana".

- Imajući u vidu krizu nastalu usljed pandemije kovida 19, posjeta će biti odlična prilika za razgovor o modelima usmjerenim na prevazilaženje zdravstvenih, ekonomskih i drugih izazova uslovljenih pandemijom sa kojima se obje države suočavaju - navodi se između ostalog u platformi.

Tokom Krivokapićeve posjete biće prenesena podrška novoj fazi pregovora između Beograda i Prištine, s očekivanjem da će ona biti intenzivirana u narednom periodu i rezultirati obostrano prihvatljivim i sveobuhvatnim rješenjem.

U delegaciji koja putuje u Srbiju biće savjetnici predsjednika Vlade Crne Gore Vanja Radević, Ivan Šikmanović i Nikola Zečević, otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u Srbiji Ana Ražnatović i šef kabineta premijera Ivana Malović.