opozicija.jpg

U izbornom štabu koalicije je, pored Krivokapića, još nekoliko lidera partija koje čine koaliciju.

Desila se sloboda. Nakon 31 godine jedne apsolutne vlasti moralo se desiti i ovo. Ako pogledamo rezultate takvi su da 42 poslanika pripadaju opoziciji, a 39 svim ostalim", kazao je lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić

"Naravno to su tri koalciije koje su prirodni opozicioniari i oni će učiniti sve da će graditi budućnost za sve podjednako, a ne da imamo prvorazredne, drugorazredne i trrećerazredne. Ruka pomirenja treba da bude osnov našeg suživota. To nudimo svima. Sve nacionalne stranke da priđu pobjedniku. Ne zbog toga što želimo da imamo bilo koga sa nama, nego ne možemo graditi Crnu Goru drugačije. Crna Gora je majka svih nas. Molim sve građane da ostanu kući, da ne nasjedaju na moguće provokacije", reka je Krivokapić.

On je pozvao građane da večeras proslave pobjedu u svojim domovima.

"Biće vremena za slavlje i pobjeda se može slaviti dostojanstveno i bez izlaženja na ulice, bez stvaranj tenzija. Crna Gora je podijeljna po svim šavovima i ako danas ne pružimo ruku pomirenja nikad je nećemo ni pružiti. Mi vam je pružamo. Ne želimo revanšizam, ali svi koji su odgovorni za ovo stanje u državi moraju da snose odgovornost. Ne može kao do sada da bude neodgovornost i nekažnjivost jer svi moramo snositi posljedice za urađeno. Dosta je prevara naroda, treba nam budućnost gdje će djeca biti srećna što žive u Crnoj Gori", rekao je on.

On je poručio da sjutra "počinje novi dan u slobodnoj Crnoj Gori".

On je i u prvom obraćanju kazao da je "režim pao".

"Dragi građani iskazujemo vam blagodarnost za istrajnost i dostojanstvo. Bez obzira na sve što smo prošli tokom ovog ciklusa. Režim je pao", rekao je Krivokapić.

"Molim vas da ostanete kućama i da sa prijateljima i porodicom proslavite pobjedu koja je izvjesna".

Najavio je obraćanje oko 22.20 časova.

Slaven Radunović se zahvalio svima iz Luksemburga što su ostali doma i pozvao ih da dođu da na more, "da se zene i udaju".

U izbornom štabu koalicije je, pored Krivokapića, još nekoliko lidera partija koje čine koaliciju.

U štabu je oko 40 novinara iz zemlje i inostranstva.