Zdravko Krivokpić (Foto: Luka Zeković/vijesti.me) -
Nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić izjavio je da ne robuje tome da bude bilo šta u novoj vlasti ali i da bi, kao premijer, volio da prvo ode u posjetu Njemačkoj koju doživljava kao najuticajniju zemlju Evropske unije.

- Moja malenkost ne robuje tome da budem bilo šta. Treba naći najbolje rješenje. Ko će to biti, vrlo brzo će biti jasno time što će se formirati parlamentarna većina koja će predložiti premijera. I taj premijer će biti prihvaćen od strane aktuelnog predsjednika Crne Gore - rekao je Krivokapić za Nedeljnik.

Na pitanje kada očekuje novu vladu, on je rekao da jedino mogu da ponude ekspertsku vladu, kao najbolje rješenje za građane Crne Gore, u kojoj će se nalaziti najkompetentniji ljudi.

- To ne znači da u toj vladi neće biti mjesta i za one koji su drugačije politike, vjere ili nacionalnosti. Biće jasno definisani kriterijumi. U ovom trenutku nije bitna politika ili neki pojedinac, nego je bitna Crna Gora i njena budućnost. Onda ćemo se lako dogovoriti ko će biti u toj vladi i ko će je predvoditi - rekao je Krivokapić, navodeći da svako odugovlačenje odgovara aktuelnoj vlasti.

On je ukazao da odnos nove vlasti i crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića mora biti definisan na osnovu Ustava, a ne na osnovu ličnih relacija.

- Pretpostavljam da me gospodin Đukanović ne voli, ali ja ne govorim ovdje o ljubavi. Ja njega doživljavam kao mudrog političara i mislim da će on to shvatiti i postupiti onako kako je definisano Ustavom - dodao je Krivokapić.

Na pitanje o Kosovu i priči o preispitivanju priznanja, on je odgovorio:

- To je odnos koji nismo iskazivali direktnim stavom, kao što smo rekli po pitanju NATO da ćemo poštovati sve međunarodne obaveze. To je i princip koalicionog sporazuma. Smatramo da je to pitanje odnosa između Srbije i Kosova i mi prihvatamo sve što Srbija uradi mudro u odnosu na Kosovo, i to je nešto što je u ovom trenutku dovoljno.

Za predsjednika Srbije Aleksandra Vučića je naveo da je to političar koji ima najveći rejting u Srbiji i da vodi jasnu i prepoznatljivu politiku.

- Nedovoljno ga poznajem da bih ga mogao komentarisati - rekao je Krivokapić.