Zdravko Krivokapić (foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC) -
Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da će Vlada podnijeti ostavku ukoliko se predloženi budžet za 2022. godinu ne pokaže održivim do juna i da ne vidi razlog zašto Vlada ne bi preživjela januar.

Krivokapić je rekao da garantuje da će 1. februara minimalna zarada u Crnoj Gori biti 450 evra, a prosječna plata 700 evra, ako bude usvojen budžet, kakav je Vlada predložila.

- Ako bude usvojen budžet kakav smo mi predložili, a ne kakvim ga neko kroji, ako ovo ne bude tačno Vlada će podnijeti ostavku u junu, jer do tada će se vidjeti proces da li je ovo održivo - izjavio je Krivokapić za Radio televiziju Crne Gore.

Prema njegovim riječima, Crna Gora danas nema korupcije u vrhu, što je najznačajnije, nema ni nepotozma koji je bio karakteristika u ranijem periodu.

- Ova Vlada je pokrenula put ka održivom, inkluzivnom i pametnom ekonomskom razvoju. Druga njena karakteristika je jačanje institucija koje će doprinijeti da Crna Gora ojača kao građanska, demokratska, ekološka i proevropska država - naglasio je Krivokapić.

On je naveo da Vlada Crne Gore ne razdvaja građane iako je neko nametnuo tu priču, te istakao da je najbolje pomirenje - ekonomsko pomirenje.