Zdravko Krivokapić (foto:Mara Babović) -
Lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić kaže za RTS da je ubjeđen da će doći do mirne predaje vlasti, iako uvijek postoje pritisci, što je prirodno za Crnu Goru.

Krivokapić je rekao da je u Crnoj Gori duh slobode vrlo jasan i da se to vidi na svakom koraku.

- Ipak, 30 godina vladavine, koja je bez obzira na sve današnje korake demokratskog principa, bila najmanja demokratska. To je bila vlast koja je vodila računa samo o pojedinačnim interesima i dovela Crnu Goru u tešku ekonomsku situaciju - istakao je Krivokapić.

Povodom konstitutivne sjednice Skupštine Crne Gore koja je zakazana za 23. septembar i mogućnosti za podršku manjinskih partija, Krivokapić kaže da žele u svom budućem djelovanju da imaju sve nacionalne manjine, i one koje su parlamentarne i one koje nisu, jer žele da grade bolju budućnost za sve građane.

- Znam da će biti izabrani predsjednik Skupštine i administrativni odbor i najvjerovatnije predložen mandatar, ali to je sve još u fazi pregovora i dogovora. Nadam se da će u ponedjeljak, najkasnije utorak, sve biti poznato - napominje Krivokapić.

Povodom najave da će nova vlada biti ekspertska i navoda da će on biti novi premijer, a Dritan Abazović novi šef diplomatije, ističe da se oni sada dogovaraju i da su trenutni dogovori takvi da ne govore o imenima.

"Doći će do promjene u svim odnosima"

Upitan hoće li se njegovim dolaskom na vlast nešto promijeniti u odnosu Beograda i Podgorice, ističe da će doći do promjene u svim odnosima.

- Mi želimo da imamo isti princip djelovanja, a to je dobra saradnja prevashodno sa susjedima, a i svim ostalim državama. To je jasna poruka i stalno je šaljemo - naveo je Krivokapić.