Zdravko Krivokapić (foto: youtube.com / VladaCrneGoreGOVME) -
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je na konferenciji za novinare da zna da će sutra biti smijenjen jer vicepremijer Dritan Abazović sa DPS-om ruši Vladu.

- Sve smo uradili da se ne vrati vlast u ruke DPS-a. Spekulisalo se da ću ovih dana podnijeti ostvaku na mjesto premijera. Meni ne znači ništa jedan dan više ili manje - naglasio je Krivokapić.

Krivokapić je istakao da su ga "poslanici izmanipulisali" jer mu su manipulatorskim pristupom onemogućili da kaže bilo šta.

- Maske su pale, ko to želi da vidi. Mogao sam razriješenje potpredsjednika Vlade Crne Gore Abazovića pokrenuti i ranije, ali bi onda morao odgovoriti na pitanje: Zašto? Ja sam i sada u duši univerzitetski profesor, a u politiku sam ušao zbog Zakona o slobodi vjeroispovjesti. Ispunio sam amanet koji sam dao čovjeku i o povećanju plata u Crnoj Gori - istakao je Krivokapić.

- Pokušali su da nas ubjede da smo najveći uvoznici banana u Evropi, da svaki građanin Crne Gore mjesečno pojede 24 kilograma banana. To je po onoj narodnoj "Podli pazar svršiše u mraku". Tako je i u Crnoj Gori - rekao je Krivokapić.

Naveo je da su Abazović, ministar Sergej Sekulović i šef policije Zoran Brđanin željeli su da spriječe ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju.

U Skupštini danas nije usvojen dnevni red na kojem je bio prijedlog premijera za smjenu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.