kuhinjica-trebinje.jpg

Trebinje je domaćin kulinarskog spektakla pod nazivom „Okusi Trebinje - gastro rapsodija“. Lokalni kuvari i vinari, zajedno sa kuvarima iz serijala „Kuhinjica“, koji već nekoliko dana borave u našem gradu, spremali su lokalne specijalitete.

Na gradskom trgu krčkao se grah poljak, pravila se cicvara, prijesnac, sarma u raštanu, priganice i mnogi drugi hercegovački specijaliteti. Aleksandra Ristića, kuvara „Kuhinjice“, koji je po prvi put je Trebinju najviše je oduševila cicvara sa medom, koja je, kako je kazao, specifična, neobična i veoma i ukusna.

„Ovdje sam kako bi me lokalni gastronomski stručnjaci naučili kako se pripremaju sva ova zanimljiva jela. Želim da upoznam ljude, sviđa mi se mediteranska klima i zadovoljstvo mi je da sam upoznao i ovdašnje sireve, vina i mnoge druge hercegovačke proizvode“, kazao je Ristić.Na trgu se krčkala i čorba od graha poljaka. Specifičan ukus „širio“ se gradskim trgom iz improvizovanog kotlića.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da Hercegovina ima šta da pokaže, kada je u pitanju gastro ponuda, koja igra veliku ulogu u razvoju turizmu u Trebinju.

"Velika je posjećenost naših sugrađana, bez obzira što nismo slali pozivnice, shodno situaciji. Zahvaljujem se ljudima iz „Kuhinjice“, koji su u prethodnom periodu izrazili interesovanje da Trebinje bude prvi grad na ovim prostorima koji će promovisati gastro ponudu, rekao je gradonačelnik Trebinja.

Organizatori su Grad Trebinje, trebinjska Turistička organizacija i sponzori.

Emisiju "Kuhinjica" prikazuje niz lokalnih i regionalnih emitera.