Kupio auto pa u gepeku pronašao kovertu s novcem

Halil Smajić iz Sarajeva nedavno je kupio automobil golf 2 od jedne bake koja ga je prodavala jer joj je bio potreban novac.

U automobilu je našao kuvertu u kojoj je bilo 3.300 KM (oko 1.680 evra). Halil je novac bez razmišljanja želio odmah vratiti vlasnici.

"Preko poznanika sam čuo da jedna baka s Dobrinje prodaje automobil svog supruga koji je preminuo prije četiri godine. Rekao mi je da ta žena automobil prodaje jer joj treba novac. Iako mi taj automobil nije bio potreban, kupio sam ga kako bih joj pomogao, izašao u susret, jer vozilo nije koristila", ispričao je Halil za Preporod.info.

"Njena suza i sreća su najveća nagrada"

"Ona je stara i živi sama. Dao sam joj više novca od dogovorene cijene. Kako je automobil star i kako je u njega trebalo uložiti dosta novca, sa suprugom sam ga pregledao da vidimo što ćemo trebati popraviti. Otvorio sam gepek, gledao ima li korozije. Kada sam podigao tepih, supruga je vidjela neku kutiju, a ispod kutije koju smo podigli ispala je koverta. Otvorio sam je, bila je puna novca. Prebrojao sam, ukupno je bilo 3.300 KM. Ni u jednom trenu nisam razmišljao što učiniti", objasnio je i odmah nazvao vlasnicu. Nije ju uspio dobiti pa je pozvao poznanika preko kojeg je saznao za njezinu situaciju.

Naime, njen muž je bio bolestan pa su skupljali novac za sahranu. No ona nije mogla pronaći novac.

"Sutradan smo razgovarali telefonom, plakala je i zahvaljivala mi. Kada sam sa suprugom otišao vratiti joj novac, skuhala nam je kavu, opet je plakala i zahvaljivala. Njena suza, ali i sreća za mene su najveća nagrada", zaključio je Halil.