Laketa: Građani zaštitite svoju imovinu tokom odsustva usljed sezone godišnjih odmora

IMG_20220621_100650_resized_20220621_100804262.jpg (96 KB)

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa rekao je na konferencije za medije na kojoj je prezentovan izvještaj o radu Uprave za prošli mjesec, da je u prethodnom mjesecu zabilježeno manje narušavanja javnog reda i mira za 3,6 odsto, dok je broj saobraćajnih nezgoda manji za 3,1 odsto.

„Apelujem na građane da zaštite svoju imovinu tokom odsustva usljed sezone godišnjih odmora, kao i na oprez prilikom upravljanja vozilima“, kazao je Laketa.

On je upozorio građane da se pridržavaju preporučenih mjera prilikom čišćenja dvorišta kako ne bi došlo do požara.

Na području istočne Hercegovine tokom maja stotinu vozača je isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem alkohola, rekao je novinarima načelnik Sektora policije PU Trebinje Miodrag Janković.

On je naveo da se u maju dogodila 31 saobraćajna nezgoda što je manje za jednu saobraćajnu nezgodu ili 3,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

„Iz saobraćaja je isključeno 117 vozača, od kojih 100 zbog vožnje pod uticajem alkohola“, rekao je Janković.

Janković je dodao da je u prethodnom mjesecu zabilježeno 27 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je manje za jedan prekršaj ili 3,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Velibor Vukoje rekao je da su u maju evidentirana 22 krivična djela, od kojih se na opšti kriminalitet odnosi 21 krivično djelo, a jedno je iz bezbjednosti saobraćaja.

„Koeficijent ukupne rasvijetljenosti iznosti 90 odsto“, rekao je Vukoje.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×