20240409_160651.jpg (245 KB)

Žarko Laketa izabran je za predsjednika Područnog Fudbalskog saveza Trebinje na današnjoj izbornoj skupštini ovog saveza.

Laketa koji je i u prethodne četiri godine obavljao ovu funkciju, kaže da su danas izabrani predstavnici organa koji će zastupati Područni savez u Fudbalskom savezu Republike Srpske i Fudbalskom savezu BiH, kao i članovi izvršnog odbora.

„Rad koji smo do sada imali nastavićemo i u naredne četiri godine, uz podršku Vice Zeljkovića, grada Trebinja i svih opština u kojima funkcioniše naš savez. Nastavićemo usavršavanje i unapređivanje sporta i povećaćemo članstvo“, rekao je Laketa.

Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza BiH i Republike Srpske je istakao da su sa Područnim Fudbalskim savezom Trebinje učinili mnogo za fudbal u Trebinju i Hercegovini.

On je ocijenio da je pozitivno to što postoji Ženski fudbalski klub „Leotar“, kao i postojanje dosta futsal klubova u Trebinju.

„Naš akcenat rada u prethodne četiri godine bila je infrastruktura, plodovi tog rada će sada biti vidljivi. Uspjeli smo da za Područni fudbalski savez Trebinje dogovorimo tri terena sa vještačkom travom u Trebinju, Nevesinju i Foči. Očekujem da će se za mjesec dana krenuti sa instalacijom terena sa vještačkom travom u Trebinju, a poslije toga u Foči i Nevesinju“, naveo je Zeljković.

20240409_160720.jpg (297 KB)

On je ukazao na dobru saradnju sa gradonačelnikom Ćurićem i Gradskom upravom, istakavši da su zajedno uspjeli da realizuju reflektore na stadionu Fudbalskog kluba „Leotar“.

Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja se zahvalio Zeljkoviću i njegovim saradnicima jer podržavaju grad Trebinje i hercegovačku regiju po pitanju sportske infrastrukture.

Ćurić je čestitajući novom starom predsjedniku Laketi, istakao da pobjednički tim treba nastaviti sa radom i u narednom periodu.

„Sve što smo obećali po pitanju sportske infrastrukture u prethodnom periodu smo uradili ili je u toku realizacija. Kao rezultat ulaganja u sportsku infrastrukturu u našem gradu oko 2.000 djece do 18 godina se bavi sportom. Ponosni smo sa rezultatima svih klubova na području našeg grada i težićemo da u narednom periodu budu još uspješniji. Cilj nam je da što više sportista i klubova dolaze na pripreme u Trebinje“, istakao je Ćurić