Liga Evrope (foto: UEFA) -
Fudableri Partizana i TSC večeras igraju utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Crno-bijeli na svom stadionu u Humskoj dočekuju letonski RFS od 21 sat, dok će TSC debi u evropskim takmičenjima imati u Moldaviji protiv ekipe Petrokub Hinčešti od 20 sati.

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević istakao da je ekipa RFS najopasnija iz prekida, ali da je ključno da njegov tim meč uvede u svoj ritam.

- Spremno dočekujemo ovaj meč. Jedna ekipa koja ima dovoljno kapaciteta da nam napravi problem, ako utakmicu ne shvatimo ozbiljno od prvog do poslednjeg minuta. Igraju dobro u letonskoj ligi, imaju dosta stranaca. Imaju iskustva i kvaliteta. Maksimalni oprez, ako želimo povoljan rezultat - rekao je Milošević.

Šef stručnog štaba TSC-a Zoltan Sabo rekao je da u istorijskom meču za ekipu iz Bačke Topole čeka duel sa ozbiljnim timom.

- Očekuje nas prva evropska utakmica u istoriji, protiv moldavske ekipe Petrokub koja već treću godinu igra kvalifikacije. Nikada nisu prošli dalje, ali svaki put su imali tijesan rezultat i igrali su neizvjesno s boljim protivnikom, tako da ovu utakmicu moramo ozbiljno da shvatimo. Zaista vjerujem u ekipu i naš kvaliteti nadam se da ćemo moći da izborimo prolaz u drugi krug - naveo je Sabo.