Košarkaši Leotara večeras kreću u odlučujuće borbe za osvajanje titule Republike Srpske. Prva stepenica na tom putu je ekipa Bratunca koja gostuje u Trebinju u okviru prve polufinalne utakmice doigravanja.



U prvenstvu ekipe su dva puta odmjerile snage u kojima je Leotar bio uspješniji.
„Činjenica je da mi ulazimo sa prvog mjesta, a Bratunac sa četvrtog. Ipak, ne zaboravljamo da samo ih pobijedili u Trebinju nakon velikog preokreta u kome su oni imali + 11, a u Bratuncu smo jurili -15 i u posljednjim trenucima, prakično na jednu loptu odnijeli pobjedu. Zbog svega navedenog izuzetno cijenimo ekipu Bratunca, ali moji izabranici su potpuno fizički i psihički spremni za ovaj duel tako da jedva čekamo početak meča. S obzirom da smo zadnje tri utakmice odigrali rasterećeno, mogli smo malo da oborimo režim rada, međutim u tom mikrociklusu podigli smo maksimalnu tenziju kako bi na najbolji mogući način ušli u večerašnji meč“, rekao nam je Dražen Šegrt trener Leotara.

Uz neizostavnu podršku publike koja je tokom čitave sezone bila šesti igrač domaćih, pa se tako očekuje u večeras, treba istaći da je i zdravstveni bilten Leotara odličan tako da Šegrt može računati na sve igrače. Meč počinje večeras u 19:00 u Sportskoj dvorani Miloš Mrdić.