Djecu škole fudbala “Leostars” i njihove trenere primio je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

Petrović je istakao da su mali fudbaleri odlični predstavnici i reklama našeg grada i Gradska uprava ih je nagradila za njihov trud u iznosu od 1.150 KM za 23 dječaka ove škole fudbala, a treneri će dobiti po 100 KM.
„Plan Gradske uprave je da svoj djeci grada Trebinja koja žele da budu uključena u neku sportsku disciplinu, a čiji roditelji nemaju finansijske mogućnosti, mi smo spremni da finansiramo bar jednu godinu i to ćemo raditi preko sportskog društva ‘Leotar’ koje je nedavno osnovano, ali i pomagaćemo i porodice sa troje i četvoro djece“, rekao je Petrović.

Mali fudbaleri „Leostarsa“ su u junu bili gosti na tri međunarodna turnira u fudbalu za uzrast od devet godina. Kartu za turnire u Beču su dobili nakon sjajnih rezultata na takmičenjima u našoj zemlji, naime dječaci ovog kluba su bili šampioni Istočne Hercegovine, treći na završnom takmičenju DFA lige u BiH i regionalni šampioni južne regije Crne Gore.
Dostojno su reprezentovali svoj grad i klub u Beču i na tri turnira osvojili sjajna dva druga mjesta i jedno prvo mjesto u teškoj konkurenciji klubova iz Austrije, Mađarske, Slovačke, Češke i ekipa iz balkanskih zemalja.
Trener u školi fudbala je Trebinjac Igor Joksimović, bivši profesionalni fudbaler, koji se odlučio da ljubav prema sportu i bogato iskustvo kroz školu fudbala prenese na male sugrađane.
“Škola je svakim danom sve masovnija. Takmičimo se u DFA ligi, koja je počela od ove godine i zabilježili smo odlične rezultate. Generacija 2008. i 2009. godište postala je šampion u Hercegovini i učestvovala je na državnom prvenstvu”, kaže Joksimović.
Grad Trebinje