Košarkaši „Leotara“ zaustavljeni su u pohodu na titulu šampiona Republike Srpske i plasman među najbolje bh. klubove, večerašnjim porazom na svom parketu od ekipe „Bratunca“ u odlučujućoj, trećoj utakmici polufinalnog razigravanja.


Utakmica je riješena u dramatičnom produžetku, u kojem su se Bratunčani bolje snašli i slavili rezultatom 81:77, nakon neriješenih 68:68, koliko je na semaforu stajalo po završetku regularna četiri perioda.
Za igrače, stručni štab i publiku koja je do kraja ispunila dvoranu „Miloš Mrdić“ ostaje poseban žal što su domaći najvećim dijelom utakmice bili bolja ekipa, da bi najposle pobjedu ispustili iz ruku kada se svima činilo da su je već prigrabili za mirniju završnicu.
Samo tri minuta prije kraja posljednje četvrtine „Leotar“ je imao prednost od 10 poena, koju su gosti iz Bratunca – upornošću, iskustvom i uz malo sreće – uspjeli na nadoknade i izbore produžetke. „Imali smo odličnu situaciju, uzeo sam tajm-aut da ih smirim, da sačuvamo energetske rezerve za posljednja tri-četiri minuta. Poslije toga smo dali svega nekolika poena a oni su ušli u seriju“, kaže vidno razočaran šef stručnog štaba domaćih Dražen Šegrt.
Trojka gostiju nakon vođstva i u produžetku, dodaje on, dodatno je ekipu „psihički okrenula niza stranu“.
Ostaje gorak okus što je za Trebinjce izuzetna sezona, u kojoj su bili lideri na tabeli sa samo jednim porazom u 22 utakmice, završena prije finala i odlučujuće bitke za šampionsku titulu, a porazom od rivala koga su dva puta savladali u ligaškom dijelu prvenstva.
„Žao mi je samo ovih momaka jer smo jako puno i pošteno radili sve ovo vrijeme. Sve negativno preuzimam na sebe. Želim momke da zaštitim od bilo kakvih kritika. Ipak su oni heroji ovim klincima što su napunili salu večeras“, ističe Šegrt.
Među Trebinjcima je najbolji bio Nikola Marić sa 25 poena i 13 skokova. Luka Radmilović je postigao 16, a Milan Lužajić 15 poena.
Radio Trebinje