Rukomet 1.jpg (995 KB)

Rukometaši Leotara upisali su fantastičan debi u Evropi pošto su u dvorani "Miloš Mrdić" savladali letonski tim Tenaks Dobele u drugom kolu EHF evropskog kupa sa 24:22.

Trebinjci su na ovaj način pokazali da imaju određenu snagu i van granica BiH, te sačuvali šanse da se za sedam dana poslije revanša u Letoniji raduju prolasku u narednu rundu. Sjajno su Trebinjci ušli u meč. Huk sa tribina nije ih sputao, već dao krila, pa su od prvog napada kontrolisali situaciju na terenu.

Na krilima sjajne odbrane i strpljive igre u napadu, prednost je rasla do maksimalnih plus 6 koliko je bilo u finišu prvog dijela (14:8), a ni 14:9 na odmor nije izgledalo nimalo loše.

Rukomet 3.jpg (837 KB)

Ipak, Letonci su se pribrali i na startu drugog poluvremena serijom 7:2 stigli do 16:16. Nekoliko trenutaka kasnije imali su i jedino vođstvo na meču (18:17), ali domaći nisu odustali. Ponovo su uz pomoć publike zaigrali kao u većem dijelu prvog poluvremena i uspjeli da obraduju navijače koji su do posljednjeg mjesta ispunili tribine.

Prednost je mogla da bude i uvjerljivija jer su domaći imali 23:20 ik priliku za plus 4, ali su Letonci uspjeli da izbore bolji rezultat.

Rukomet.jpg (1.12 MB)

Ipak, ovo je istorijska noć za trebinjski rukomet, pa ne treba ni govoriti koliko je trijumf značio rukometašima kao i treneru Dragiši Koraćeviću, čije će ime ostati upisano u istoriju kao čovjeka koji je donio prvu evropsku pobjedu Leotaru.