Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je motociklističkom klubu "Noćni vukovi" desetogodišnjicu održavanja prve moto-revije na Krimu.

Ruski predsjednik je došao na glavni trg u Sevastopolju u pratnji lidera "Noćnih vukova" Aleksandra "Hirurga" Zaldostanova na motociklu "Ural", a potom se popeo na binu, sa koje se obratio motociklistima.

- Veoma mi je drago da vas vidim i veoma mi je prijatno što nastavljate tradiciju započetu prije deset godina. Čestitam vam 10-godišnjicu i želim vam sve najbolje - rekao je Putin.

On je dodao da je moto-revija na Krimu dobra ideja, koja okuplja ljubitelje tehnike i motocikala i sve one koji se punog srca i duše odnose prema otadžbini.

- Imate izvanrednu tradiciju, koja podržava sve ono što je najbolje u srcu ruskog čovjeka i koja je povezana sa našom izvanrednom herojskom istorijom - rekao je Putin.

Ruski predsjednik je dodao i da mu je veoma drago što tako "hrabri i odvažni momci daju primjer mladima i što im pokazuju kako se treba odnositi prema Rusiji".

Zaldostanov je u ime "Noćnih vukova" zahvalio Putinu na podršci.

- Veoma sam vam zahvalan i imajte u vidu da smo svi mi vaša vojska - rekao je Zaldostanov.

Motociklisti su poklonili Putinu film "Ruski reaktor", koji su snimili tokom jedne od prethodnih motociklističkih revija na Krimu.

- Imam prijatelja Slovaka, Pitera Marčeka. Kada je prvi put došao ovdje, rekao je: "Ti si ovdje izgradio Diznilend protiv rusofobije". Tako su Evropljani prozvali ovo naše mjesto, koje se dopalo Sevastopoljcima i svima u Rusiji - rekao je Zaldostanov.

Motociklistička revija "Senka Vavilona" se održava po 11. put. Ove godine je, prema riječima organizatora, na reviju stigla rekordno velika kolona motocikala iz Evrope.